top of page

Gripten Korunmanın Yolları

Gripten Korunmanın Yolları

Soğuk havalarla birlikte kış hastalıklarının da görülme sıklığı arttı. Ani ısı değişiklikleri ile birlikte grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok hastalık da yaygınlaştı. Sağlıklı kalmak içinse dengeli ve yeterli beslenmek altın kural olarak gösteriliyor.Grip kendisini ateş,titreme, öksürük, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, baş ağrısı, halsizlik ile gösterir. Elbette bu hastalıktan korunmak için bir çok yöntem var.Bu yollardan bazıları;

1.Bol sulu gıdalar, yeşil yapraklılar ağırlıklı olmak üzere taze sebze ve meyve tüketilmeli.

2.Her gün mutlaka bir bardak portakal - limon suyu karışımı içilmeli.

3.Aşırı sıcak ortamlardan kaçınılmalı. Odalar mutlaka her gün havalandırılmalı.

4.Çay yerine özellikle antioksidan özellikli ıhlamur, ahududu, böğürtlen çayı tercih edilmeli. Günlük iki litre su içilmeli.

5.Yemeklerde kekik, nane, çörek otu, kimyon gibi baharatlar daha sık kullanılmalı. Baharatlığa öğütülmüş zencefil de eklenmeli.

6.Hastalık en çok elle bulaştığından eller sık sık yıkanmalı.

7.Hasta çocuklara öksürürken elini değil, dirseğini kullanması gerektiği öğretilmeli.

8.Günde en az 45 dakika yürüyüş yapılmalı.

9.Günde en az 7, en çok 8 saat uyunmalı. Sabah erken kalkılmalı.

10.Her gün bir kase yoğurt tüketilmeli.

11.Vücuda yapılacak çinko desteği fiziksel, nörolojik ve psikolojik gelişmeyi iyileştirir, yaşamı tehdit eden enfeksiyonların sıklığını da azaltır. En iyi kaynakları; kırmızı et ve kabuklu deniz ürünleri ile karaciğer gibi hayvansal kaynaklı besinlerdir. Diğer kaynakları; fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler, süt, peynir ve kuru baklagiller olarak sayılabilir.

12.Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynağıdır.Vitamin ( A,C,K ), demir, potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum yönünden zengindir.

Öne Çıkanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etiket ile arayın
Henüz etiket yok.
bottom of page