top of page

ZAMANA KARŞI KOYMAK İÇİN BIRAKILMASI GEREKEN BEŞ ALIŞKANLIK


Vücudunuzu olması gerekenden daha hızlı yıpratıyor ve yaşlandırıyor olabilirsiniz . Bu durumun önüne geçebilmeniz için sizlere bırakılması gereken beş alışkanlığı listeledik. Hadi gelin listemize şöyle bir göz atalım;

1) Abur cuburlarla arayı iyi tutmak : İşlenmiş yiyecekler yemek ve sebze tüketmemek yaşlanmayı hızlandıran en önemli faktörlerdendir. İşte tam bu yüzden elinizdeki cips ve gazlı içeçeği bırakıp bunların yerine ev yapımı bir limonatayı ve yanında da badem, ceviz, fındık vs yemeyi kendinize alışkanlık haline getirebilirsiniz.

2) Su içmemek: Gün içinde su içmek için susamayı beklememeli mutlaka ,günde en az 2 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz.

3) Sigara içmek: Kansere , kalp ve karaciğer rahatsızlıklarına , ağız hastalıklarına neden olur. Spor yaparken çabuk yorulmanıza hatta ve hatta günlük yaşamda çıkmanız gereken merdivenlerden kaçmanıza bile sebep olur. İlk iş sigarayı bırakmaya çalışın.

4) Stres yapmak : Maalesef günümüz iş hayatı ve birçok kadın içinde ev yaşantısı oldukça yorucu ve streslidir. Yoga ,antigravityyoga , aerobik ve seks gerginliği azaltmak için mükemmel yollardır . Bu ve bunun gibi yollar yaratabilir stresinizi en az düzeye indirerek oluşan kırışıklıklarınızın kaşlarınızı çatmaktan değil gülmekten kaynaklanmasını sağlayabilirsiniz.

5) Geç yatmak : Vücuduzu yeterince dinlendirdiğinizden emin olmalısınız. Gece yarısı olmadan fişinizi çekerseniz , kazanan siz olursunuz.

"Hiç yaşını göstermiyorsun" , "daha küçük duruyorsun bence" gibi iltifatlar alacağınız yıllarınızın olması dileğiyle..


Öne Çıkanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etiket ile arayın
Henüz etiket yok.
bottom of page