top of page

EGZERSİZ YAPARAK KİLO VERİR MİSİNİZ? İŞTE GERÇEKLER…

Kilo vermek için aldığınızdan daha çok kalori yakmak zorundasınızdır. Egzersiz yaparak bu ekstra kalorileri yakabilirsiniz. Ancak sadece egzersiz yapmanın tek başına klo vermede etkili olmadığını düşünenler var, ki bunun sebebini egzersiz yaptıkça açlığın artması ve daha çok yeme olarak düşünmektedirler.

Egzersiz yapmak sağlığınıza faydalıdır. Egzersiz yaparak birçok rahatsızlığın riskini

azaltabilirsiniz. Bunların içerisinde kalp rahatsızlıkları, diyabet, obezite, ve bazı kanser türleri gibi rahatsızlıklar sayılabilir. Düzenli egzersiz yapanların bu tür rahatsızlıklardan ölüm riski %50 civarında düşmektedir.

Egzersiz yapmanın mental sağlığınıza dahi etkileri vardır, stresinizi azaltır ve gevşemenizi sağlar. Sadece kilo verme amaçlı değil, egzersiz yapmayı diğer etkileri için de kullanmalısınız...

Kilo vermeyi değil, yağ kütlesinden vermeyi hedeflemelisiniz. Egzersiz kilo vermeyi hedeflemek için tavsiye edilirken, aslında hedef yağ kütlenizi azaltmak olmalıdır. Egzersiz yapmadan sadece kalori alımını azaltırsanız kaybettiğiniz yağ kadar kas kütlenizi de kaybedersiniz.

Kalori alımını azalttığınızda vücudunuz enerji için başka kaynaklar aramaya başlar. Bu da maalesef yağlarınız ile beraber kas proteinlerinin de yanması demektir. Diyetinizi yaparken yanında bir egzersiz planı yapmak kaybettiğiniz kas oranını azaltacaktır. Bu çok önemlidir, çünkü kaslar metabolik olarak yağ kütlesinden daha aktiftir.

Bütün bunlara ek olarak, egzersiz yapmanın iyi etkileri sadece kilo kaybından değil, bünye

kompozisyonu iyileşmesi, genel fit durum ve metabolik sağlık açısındandır. Kilo kaybetmiyor olduğunuzu düşünseniz dahi, aslında yağ kaybediyor ama yerine kas yapıyor olabilirsiniz. Bu yüzden zaman zaman ölçülerinizi almanızda ve yağ oranınızı ölçmenizde fayda vardır.

Egzersiz kilo verdirir mi? Bu kişiden kişiye değişir. Uzun süreli gözlemlerde bazı kişilerin egzersiz ile kilo verdiği, bunun yanında kimisinin aynı kiloda kaldığı, kiminin de kilosunda artış olduğu

belirlenmiştir. Ancak kilo alanların çoğu yağ değil, kas kütlesini arttırmıştır. Stratejik olarak diyeti de egzersiz yapmayı da beraber değerlendirmeli ve kullanmalısınız.

Kilo veren ve koruyan insanlar çok egzersiz yapmaktadır. Kilonuzu korumak, vermekten daha zordur.

Araştırmalar göstermektedir ki diyet yapanların %85’i kilolarını korumakta zorluk çekmektedir.

Uzun süreçler içinde kilolarını koruyan kişiler incelendiğinde, bu kişilerin günde en az 1 saat egzersiz yaptığı görülmüştür. Kendi zevkinize göre hoşlandığınız egzersizlerden en az 1 saat yapmaya ve hayatınıza bu düzeni adapte etmeye çalışınız.

Öne Çıkanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etiket ile arayın
Henüz etiket yok.
bottom of page