top of page

HATAYA DÜŞMEYİN ; Kaçınmanız Gereken 5 Antrenman Hatasını Açıklıyoruz!


HATA 1 PROGRAM EKSİKLİĞİ

İster bir kağıda yazın , ister telefonunuza kaydedin , ya da ikisiyle de uğraşamam diyorsanız ezberleyin . Hangisini tercih ettiğinizin bir önemi yok , önemli olan sizin mutlaka bir programa sahip olmanız. Programanız olmadan yaptığınız antrenmanlar boşa çekilen kürekten başka bir şey değildir maalesef , biraz şansınız varsa tesadüfen kazanç sağlamanız mümkün tabi ki , ama hepsi bu ...

HATA 2 VÜCUT AĞIRLIĞI ANTRENMANLARINI ES GEÇMEK

Kendi vücut ağırlığınızla şınav çekebiliyor musunuz? Cevabınız hayırsa bu egzersizleri daha fazla yapmanızda fayda var. Gücünün top noktasında olan sporcular , kendi ağırlıklarını kaldırabilen güreşçiler ve jimnastikçilerdir.

HATA 3 GEREĞİNDEN FAZLA DİNLENMEK

Setinizi tamamladınız , sonrasında bir dakikalık dinlenme hem enerjinizi yeniden toplamanıza hem de antrenman motivasyonunuzun düşmemesini sağlar.

HATA 4 HER SETİ ENERJİNİZİN SON DAMLASINA KADAR DEVAM ETTİRMEK

Bütün hareketleri kaslarınız tamamen yorulana kadar yaparsanız antrenmandan alacağınız verimi azaltmış olursunuz . Üstelik psikolojik olarak daha çok yorulur ve sakatlanmalara yol açabilirsiniz. Ne demişler ; her şeyin fazlası zarar !!!

HATA 5 ÖN KASLARINIZA FAZLA YÜKLENMEYİN

Her şey görüntü demek değildir.Sadece aynada kaslarınızı görebilmek için pecs , biceps , abs ve quad kaslarınızı fazla geliştirmeniz vücudunuzda orantısızlığa ve sakatlıklara yol açabilir. Bu yüzden bizden size tavsiye diz arkası , arka zincir omuz kapsülü , boyun ve bel çalışmayı da ihmal etmeyin.

Bomba gibi bir antrenman günü olsun sizin için :)


Öne Çıkanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etiket ile arayın
Henüz etiket yok.
bottom of page