top of page

Clean Eat Nedir?


Temiz yemenin çok basit kuralları var kesinlikle bir diyet değil.Diyet olmadığı için toplantınız var diye saat 3'te yemeniz gereken bir avuç fındığı kaçırmıyorsunuz zaten toplantınıza girmeden önce temiz yediğiniz için acıkmıyor yemek aramıyorsunuz.

Sebze, meyve, et, tavuk, balık üzerine kurulu bir dünyadan bahsediyorum şekere yer yok çiçek yağlarını kullanmıyoruz (zeytinyağı, tere yağ serbest) ekmek yemiyor beyaz pirinç yerine de bulgur kullanıyoruz, bu kadar. Bu diyeti uygularken en çok tercih edilmesi gereken ürünler ise, pancar, brokoli, kayısı, elma, enginar, fasulye ve baklagiller, yabanmersini, muz, kivi, avokado, kiraz, ananas, karnabahar, ıspanak, kinoa, tatlı patates, yulaf, balkabağı, mantar gibi yiyecekler. Clean eat diyetinde yapay hiçbir şeye yer yok. Yediklerimizi doğal tahıllardan seçeceğiz. Esmer pirinç, buğday, yulaf, darı ve tam tahıllı ekmek ,bulgur ,kepekli makarna gibi aslında tüketmemiz gereke ürünlerle beslenmemiz gerekiyor. Şuan Amerika’da Clean Eat çılgınlığı artarak devam ediyor.

Ama aslına bakarsanız. Bizim atalarımız zaten ömürleri boyunca Clean Eat sistemi ile besleniyorlardı. Yapay olan hiçbir gıdayı tüketmememiz gerekiyor. Fabrikasyon yiyecekler, suni şekerli gıdalar gibi. En önemlisi de 3 öğün değil 5 öğün yememiz gerekiyor. Ara öğünler bu diyetin altın anahtarı. Clean Eat’i uygulayarak hem zayıflayacaksınız hem de sağlıklı olacaksınız.

Öne Çıkanlar
Son Yazılar
Arşiv
Etiket ile arayın
Henüz etiket yok.
bottom of page